Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Lägga in rödbetor är lätt med detta recept och de blir riktigt goda.

Inskickat av: | Inlagd: 2011-10-02
Kategori: Tillbehör

Mängd: 2 burkar.

Tid: 40 minuter.

Ingredienser:

0.5 kg rödbetor
2 liter vatten till kokningen

Inläggningslag
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten

Tillaga så här:

1. Rengör rödbetorna under vatten. Koka dem sedan mjuka i en kastrull. Det tar 20-50 minuter beroende på storlek på rödbetorna.
2. Skiva rödbetorna och lägg den i en väl rengjord glasburk.
3. Koka upp ättika, socker och vatten och häll den lagen över rödbetorna i burken. Se till att lagen täcker rödbetorna.
4. Sätt på locken och ställ rödbetorna kallt. De är färdiga att ätas efter ungefär två dygn.

Tips! Små rödbetor kan läggas in hela!

Hållbarhet
Inlagda rödbetorna håller sig upp till 12 månader om de förvaras i kylskåp eller sval i lufttäta glasburkar.

Fler bilder på Inlagda rödbetor:

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0):

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Blåbärssylt
Morotssallad
Snabb kall sås
Äppelmos
Stuvade morötter

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.