Kladdkaka

Kladdkaka

Klassiskt kladdig kladdkaka med tydlig smak av choklad och himmelskt god.

Kategori: Fikabröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 8 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 150 g smör
  • 2 krm salt

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
  3. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om.
  4. Blanda ner smält smör och rör om.
  5. Smörj och bröa en rund ugnsform, t.ex. en tårtform.
  6. Häll ner degen till kladdkakan i ugnsformen. Det kan vara lite svårt att få den att bli helt jämnt fördelad i formen, men det jämnar till sig i ugnen.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. En kladdkaka ska vara kladdig. Kontrollera med en tändsticka efter 20 minuter - har den börjat stelna för mycket så ta ut den! Klasskakan är klar när den är torr på ytan.
  8. Låt svalna. Den blir godast om den serveras kylskåpskall. Servera kladdkakan med grädde eller gräddglass.

Fler bilder på Kladdkaka

Bild 2 av Kladdkaka

Diskussion och synpunkter (6 kommentarer)

maja skrev 2020-03-10: Hej den blev väldigt god

Daniel skrev 2014-10-12: Jag provbakade denna och såg då att jag råkat skriva dl istället för msk på mjölken. Det måste ha skett när jag lade till saltet i receptet. Ber om ursäkt, men nu ska det vara smarrigt igen och lagom kladdigt.

Daniel skrev 2014-09-10: Camilla: Det kan vara skillnad på ugnar. Det kan också vara så att du har en form som gör kakan lite kompaktare, vilket ökar den nödvändiga gräddtiden. Jag har gjort denna kaka många gånger enligt detta recept.

Camilla skrev 2014-09-10: Gjorde kakan i vår nya varmluftsugn, stod 30min och var fortfarande lös, stod ytterligare 10minuter och den var lös. Vad kan det bero på mån tro, har följt receptet noggrant.

Andreas skrev 2011-11-16: Igår gjorde jag den, och jag hade bara inne den 18 minuter för vi har varmluftsugn som kanske gräddade lite snabbare än vanligt (skulle kunnat vara någon minut mindre ändå faktiskt).

Men kakan är skitgod!!! Tack för bra recept, 5 stjärnor av 5 möjliga.

Andreas skrev 2011-11-15: Nu ska jag prova denna!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.0/5 (10 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Fikabröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.