Lingonsylt

Lingonsylt

En helt vanlig lingonsylt.

Kategori: Sylt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 2 liter.

Tid: .

Ingredienser

  • 2 kg rensade lingon
  • 4 dl vatten
  • 12 dl socker

Tillaga så här

  1. Rengör burkar (ca 4-5 stycken). Ställ ugnen på 100 grader och låt burkar och lock bli varma, torra och fria från bakterier i den varma ugnen medan du tillagar sylten. Använder du burkar med gummiring kan dessa tas lös och kokas.
  2. Koka de rensade lingonen och vattnet i ca 10 minuter.
  3. Tag bort eventuellt skum och tag grytan från värmen.
  4. Tillsätt sockret lite i taget tills det löst sig.
  5. Ös genast upp sylten i de varma glasburkarna ända upp till kanten och sätt på lock.
Hållbarhet lingonsylt
    Lingon innehåller bensoesyra så man behöver inte tillsätta något konserveringsmedel för att få bra hållbarhet. Hållbarheten om du preparerar burkarna enligt ovan bör vara ca ett år.

    Fler bilder på Lingonsylt

    Detta recept har inga fler bilder.

    Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

    Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

    Skicka kommentar

    Säkerhetskod Kod:

     

    Dela detta recept

    Sätt betyg

    • Just nu 4.00/5
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Betyg: 4.0/5 (7 röster)

    Fler recept i denna kategori

    Se alla recept i Sylt

     

     


     

    Tack

    Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.