Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-12-19 Mängd: 30-40 kakor. Tid: 25 minuter. | ![]() |
200 gram smör
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl jordnötter
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smör och blanda det med vetemjöl, socker, havregryn och bakpulver.
3. Hacka jordnötterna grovt och blanda ner de i degen.
4. Rulla jordnötsbollar och lägg de på bakplåt. Tänk på att de flyter ut under gräddning så fördela inte bollarna alltför tätt. Till en normalstor bakplåt passar ca 15-20 kakor. Platta till bollarna lite med en gaffel så de blir randiga, om du vill.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
6. Förvara jordnötskakorna svalt eller i frysen.
URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/jordnotskakor--103.html
Recept från Leta Recept © 2023
https://www.letarecept.se/