Kristyrmedaljonger
Av: Daniel | Inlagd: 2011-12-18 Mängd: 6-8 medaljonger. Tid: 15 minuter.
Kristyrmedaljonger
Ingredienser:

Äggvita från ett ägg,
3 dl siktat florsocker,
0,5 tsk ättiksprit

Övrigt:
Smörpapper
tråd
bokmärken

Tillaga så här:

1. Vispa äggvitan med florsocker och ättiksprit tills smeten blir trögflytande, nästan stel. Häll över smeten i en sprits eller strut med hål i spetsen.
2. Bik en tråd dubbel och lägg den på bakplåtspappret.
3. Spritsa ut kristyren på bakplåtspappret i ett fint mönster. Se till att tråden täcks, så den sitter fast ordentligt sedan, men tänk på att inte täcka hela tråden. Lägg ett bokmärke på kristyrmedaljongen och fortsätt med nästa medaljong.
4. Låt sockret torka över natten. Ta bort de från smörpappret och häng kristyrmedaljongerna i julgranen.
5. Ät upp kristyrmedaljongerna på tjugondedag knut när granen kastas ut!

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/kristyrmedaljonger--107.html

Recept från Leta Recept © 2019
https://www.letarecept.se/