Kikärtsgryta med potatis och curry
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2012-02-06 Mängd: 3-4 portioner. Tid: 25 minuter.
Kikärtsgryta med potatis och curry
Ingredienser:

3 stora potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 dl matolja
2 tsk ingeföra, helst färsk
1 tsk salt
1 krm chilipeppar (smaka av)
1 tsk gurkmeja
1 dl vatten
1 burk kikärtor eller motsvarande kokta kikärtor
1 tsk garam masala

Till servering
2 dl turkisk yoghurt

Tillaga så här:

1. Skala och skär potatisen i bitar.
2. Skala och hacka löken.
3. Värm oljan i en gjutjärnspanna. Fräs potatisen. Häll ner löken efter ett par minuter tillsammans med ingefäran och den pressade vitlöken. Fräs tills löken är mjuk.
4. Häll ner de krossade tomaterna.
5. Blanda salt, chilipeppar och gurkmeja med vattnet. Häll kryddblandningen över grytan. Koka 5-6 minuter.
6. Rör ner de sköljda kikärtorna och garam masala. Koka grytan på svag värme ett par minuter.
7. Servera kikärtsgrytan med ett gott bröd och en klick yoghurt.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/kikartsgryta-med-potatis-och-curry--110.html

Recept från Leta recept © 2019
https://www.letarecept.se/