Grekisk köttfärslimpa med tomatsalsa
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2012-03-16 Mängd: 4 portioner. Tid: 40 minuter.
Grekisk köttfärslimpa med tomatsalsa
Ingredienser:

900 g potatis
salt

Köttfärslimpa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
150 g fetaost

Tomatsalsa
4 tomater
2 msk sweet chilisås
2 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
1 krm salt

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka potatisen i saltat vatten.
3. Skala och riv lök på rivjärn. Pressa vitlöken.
4. Blanda köttfärsen med salt och peppar. Blanda ner timjan, lök och vitlök. Blanda ordentligt. Blanda sedan ner smulad fetaost och rör om utan att helt mosa fetabitarna.
5. Tryck ut färsen i en ugnssäker form så att den blir ca 4 cm tjock. Använd en liten form - annars vattnas färsen ut i ugnen.
6. Sätt formen mitt i ugnen 20-25 minuter.
7. Skär tomaterna i tärningar. Blanda samman med pressad citronsaft, olivolja och sweet chilisås. Krydda med salt.
8. Pressa potatisen i potatispress och servera den med färsen och tomatsalsan.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/grekisk-kottfarslimpa-med-tomatsalsa--114.html

Recept från Leta Recept © 2020
https://www.letarecept.se/