Tjockpannkaka
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2012-04-05 Mängd: 4 portioner. Tid: 35 minuter.
Tjockpannkaka
Ingredienser:

3,75 dl vetemjöl
1 tsk salt
9 dl mjölk
4 ägg
4 msk margarin

Långpanna, ca 30x40cm

Till servering
Sylt och grädde eller gräddglass

Tillaga så här:

1. Sätt in långpannan i den kalla ugnen och sätt den på 225 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa till en jämn smet.
3. Blanda ner resten av mjölken.
4. Knäck äggen och häll ner dem. Vispa smeten jämn.
5. Klicka ut margarinet på långpannan inne i ugnen och låt det smälta.
6. Ta ut långpannan. Fördela margarinet jämnt över bottnen av långpannan.
7. Häll ner pannkakssmeten i långpannan. Sätt in i mitten av ugnen. Grädda tills pannkakan stannat, ca 25 minuter.
8. Ta ut ugnspannkakan och skär den i bitar.
9. Servera ugnspannkaka med sylt och grädde eller glass.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/tjockpannkaka--118.html

Recept från Leta Recept © 2021
https://www.letarecept.se/