Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2012-06-30 Mängd: 2 sconeskakor. Tid: 15 minuter. | ![]() |
4 dl vetemjöl
50 g margarin
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
½ tsk salt
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Smula ner margarinet.
4. Häll på mjölken och rör ihop till en sconesdeg.
5. Dela sconesdegen i två delar och tryck ut dessa till varsin pizza-liknande form. De ska bli ca 10-15 cm i diameter.
6. Skär kakorna i fyra delar innan du gräddar dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
7. Njut av sconesbröden innan de kallnar helt. Då är de som godast!
Tips! Degen passar även utmärkt som snabb pizzadeg.
URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/scones--125.html
Recept från Leta Recept © 2023
https://www.letarecept.se/