Källarfranska
Författare: Johanna | Publicerat: 2012-07-20 Mängd: 16 franskor. Tid: 2 timmar.
Källarfranska
Ingredienser:

50 gram jäst
0,5 l vatten
1 msk socker
1,5 -2 tsk salt
3 msk olja
13 dl vetemjöl

Tillaga så här:

1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i vattnet och rör sedan i övriga ingredienser.

2. Knåda degen smidig och forma till en rulle på ca 50 cm. Skär degen i 16 bitar. Vänd dem eventuellt i mjöl. Lägg upp på plåt och låt jäsa under bakduk 40 min.

3. Värm ugnen till 250 grader. Grädda bullarna i 10-12 min. Låt svalna på galler!

TIPS!
Önskar du kalljäsa dem under en längre tid låter du bröden jäsa i kyl / kallkällare / kallskafferi tex. om du gör dem på kvällen och gräddar dem på morgonen eller när du ska bjuda på middag nästa dag.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/kallarfranska--126.html

Recept från Leta Recept © 2020
https://www.letarecept.se/