Jordgubbssylt
Författare: Johanna | Publicerat: 2012-07-26 Mängd: 3 burkar (ca 1,5 liter). Tid: 40 minuter.
Jordgubbssylt
Ingredienser:

2 liter jordgubbar
6 dl socker
(ev. 1 krm natriumbensoat)

Tillaga så här:

1. Rensa och skölj jordgubbarna.
2. Skiva stora jordgubbar och dela de mindre.
3. Häll jordgubbar och socker i en kastrull och låt blandningen safta sig någon timme.
4. Rengör glasburkar och ställ in i ugnen på 100 grader.
5. Koka sakta upp blandningen och koka försiktigt i 10 minuter.
6. Tag kastrullen från spisen och ta bort eventuellt skum.
7. (Rör ut natriumbensoat i lite av sylten och tillsätt om du vill att sylten skall hålla längre. Sylten får inte kokas efter att du gjort detta.)
8. Häll upp sylten i varma och rena glasburkar och sätt genast på lock.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/jordgubbssylt--128.html

Recept från Leta Recept © 2024
https://www.letarecept.se/