Havreflarn
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2012-08-17 Mängd: 30 flarn. Tid: 20 minuter.
Havreflarn
Ingredienser:

75 gram margarin
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk mjölk
1 krm bakpulver

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält margarinet och blanda alla ingredienser. Rör till en smidig smet.
3. Klicka ut smeten i klickar på ett bakplåtspapper. Lämpligt med ca 15 flarn per plåt och tänk på att de flyter ut mycket.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
5. Låt havreflarnen svalna något och flytta de sedan till ett ugnsgaller för att helt svalna.

Tips! Om du vill ha runda flarn väntar du just tills de går att lyfta och rullar de sedan runt något runt innan du låter de svalna helt. De blir därefter helt hårda som flarn ska vara!

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/havreflarn--131.html

Recept från Leta Recept © 2024
https://www.letarecept.se/