Marockansk gryta med kikärtor och saffran
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2013-01-05 Mängd: 6 portioner. Tid: 45 minuter.
Marockansk gryta med kikärtor och saffran
Ingredienser:

1 lök
1 stor morot
1 kålrot (ca 130 gram)
0,5 krm chilipeppar
2 msk olja till stekning
0,5 paket saffran
1 tsk spiskummin
1 tsk malen ingefära
1 vegetarisk buljongtärning
1 burk krossade tomater
4 dl kokta kikärtor
1,5 dl torkade aprikoser
1 squash (ca 200 gram)
0,5 paket fryst persilja

Tillaga så här:

1. Skär löken i klyftor, kålroten i små tärningar och moroten i tunna slantar.
2. Häll oljan i en gjutjärnsgryta. Strö över saffran, spiskummin och ingefära. Låt fräsa 2 minuter. Lägg i kålrot, morot och lök. Fräs ytterligare 5 minuter.
3. Häll på de krossade tomaterna och smula ner buljongtärningen. Späd med 2 dl vatten. Småkoka i 10 minuter.
4. Skär squashen i skivor och dela sedan skivorna i halvmånar. Lägg i kikärtor, squash och halverade aprikoser. Låt koka ytterligare 5 minuter. Häll ner persiljan.
5. Servera med couscous som tillagas enligt receptet på paketet.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/marockansk-gryta-med-kikartor-och-saffran--133.html

Recept från Leta recept © 2019
https://www.letarecept.se/