Köttfärslimpa
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2013-01-18 Mängd: 4 portioner. Tid: 50 minuter.
Köttfärslimpa
Ingredienser:

0,75 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk
400 g köttfärs
1 ägg
2 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
1,25 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt svälla 10 minuter.
3. Blanda ner köttfärs och blanda väl, men inte för mycket.
4. Blanda sedan ner ägg, timjan, rosmarin, tomatpuré, salt och peppar.
5. Forma till en limpa på en ugnsform.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Gör du limpan smalare blir gräddningstiden något kortare.
7. Servera t.ex. med potatismos, kokta morotsslantar och en god brunsås.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/kottfarslimpa--134.html

Recept från Leta Recept © 2021
https://www.letarecept.se/