Curry Quorn
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2013-03-22 Mängd: 4-5 portioner. Tid: 25 minuter.
Curry Quorn
Ingredienser:

1 gul lök
1 syrligt äpple
2 msk rapsolja
1,5 msk curry
300 gram Quornbitar
2 + 1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 buljongtärning
1,5 msk maizena-mjöl
0,5 krm chilipeppar
1-2 krm salt

Till servering
4 portioner ris, t.ex. basmati
250 gram körsbärstomater

Tillaga så här:

1. Skala och hacka gul lök fint.
2. Skala och skär äpplet i tärningar.
3. Fräs lök och curry i rapsoljan i en gjutjärnsgryta under i några minuter. Häll ner äppelbitarna och quornbitarna och bryn ytterligare några minuter.
4. Häll ner 2 dl vatten, grädde och buljongtärningen. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
5. Red av maizena-mjölet i 1 dl vatten och häll ner det i grytan. Låt koka ytterligare 5 minuter.
6. Smaka av grytan med chilipeppar och salt.
7. Servera currygrytan med ris och körsbärstomater.

Tips! Vill ni göra grytan med kött går det utmärkt att byta ut quorn-bitarna mot kyckling (t.ex. kycklingbröst) skuren i tärningar.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/curry-quorn--137.html

Recept från Leta Recept © 2019
https://www.letarecept.se/