Kasslergratäng med grönsaker och ris
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2014-10-29 Mängd: 8. Tid: 1 timme.
Kasslergratäng med grönsaker och ris
Ingredienser:

6 dl långkorningt ris (matris)
1 köttbuljongtärning

500 g kassler
1 gul lök
1 grön paprika
3 tomater
1 burk ananasringar

Sås:
3 dl grädde
1 ask (400 g) skinkost
4 dl mjölk
3 tsk curry
1/2 tsk salt

Tillaga så här:

1. Koka riset med köttbuljongtärningen.
2. Skär kasslern i strimlor och fräs den i stekpanna med den hackade löken.
3. Hacka paprikan, skär tomatern i bitar och dela ananasringarna i mindre bitar. Blanda ner i stekpannan tillsammans med kasslern och låt det värmas en aning.
4. Blanda kasslern och grönsakerna med det färdigkokta riset och häll allt i en större ugnsfast form.
5. Blanda grädden, skinkosten och mjölk i en bunke. Salta och krydda med curry. Häll såsen över ugnsformen och blanda om lätt.
6. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills det fått fin färg.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/kasslergratang-med-gronsaker-och-ris--145.html

Recept från Leta Recept © 2019
https://www.letarecept.se/