Laxgratäng med dill och citronsås
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2016-05-05 Mängd: 4 portioner. Tid: 40 minuter.
Laxgratäng med dill och citronsås
Ingredienser:

4 frysta laxfiléer
1 msk smör
2 fiskbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1/2 citron
Peppar och salt
1 dl dill (klippt färsk eller fryst)

Till servering
Potatis
Ärtor

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och låt dem tina medan du tillagar citronsåsen.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt crème fraiche, mjölk, fiskbuljong och citron. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt den sjuda 5 minuter.
4. Blanda ner dillen i såsen och smaka av med salt & peppar.
5. Häll såsen över laxfiléerna.
6. Gratinera 20 min i nedre delen av ugnen.
7. Servera laxgratängen med potatis och gröna ärtor.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/laxgratang-med-dill-och-citronsas--164.html

Recept från Leta Recept © 2024
https://www.letarecept.se/