Stekt sparris med örtkrutonger
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2016-05-21 Mängd: 4 portioner. Tid: 15 minuter.
Stekt sparris med örtkrutonger
Ingredienser:

Örtkrutonger
2 skivor vitt bröd
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 dl hackade blandade örter (t ex. Örtkryddor Provençale)
1/2 dl finriven vällagrad hårdost (t.ex. parmesan)

Sparris
500 g färsk grön sparris
1 msk olivolja
salt

Tillaga så här:

1. Tag bort eventuella kanter och smula brödet. Stek brödsmulorna krispiga i olivolja i en väl rengjord stekpanna.
2. Tillsätt pressad vitlöken och stek ytterligare 2 minuter.
3. Lägg krutongerna i en skål och låt dem svalna. Blanda med örter och ost.
4. Skär bort den nedre hårda delen på sparrisen.
5. Stek sparrisen i olivolja 3-4 minuter. Vänd dem ofta och salta på slutet.
6. Lägg sparrisen på ett fint fat och strö över krutongerna vid servering.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/stekt-sparris-med-ortkrutonger--168.html

Recept från Leta Recept © 2024
https://www.letarecept.se/