Quorn i krämig ajvar med matvete
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-05-27 Mängd: 4-5 portioner. Tid: 20 minuter.
Quorn i krämig ajvar med matvete
Ingredienser:

300 g Quorn-bitar
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish mild (340 g)
2-3 vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
salt & peppar
1msk smör

Tillaga så här:

1. Skiva svampen.
2. Halvera tomaterna.
3. Skala, halvera och skiva löken tunt.
4. Om quornbitarna är stora så skär dem i 2-3 cm stora bitar.
5. Stek svamp, quorn och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna i några minuter.
6. Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
7. Häll över och låt allt koka upp.
8. Låt småputtra några minuter.
9. Rör ner tomater.
10. Servera med kokt matvete!

Tips! Rätten kan varieras genom att byta ut Quorn mot lax eller kyckling.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/quorn-i-kramig-ajvar-med-matvete--17.html

Recept från Leta recept © 2019
https://www.letarecept.se/