Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-05-27 Mängd: 4-5 portioner. Tid: 20 minuter. | ![]() |
300 g Quorn-bitar
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish mild (340 g)
2-3 vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
salt & peppar
1 msk smör
Till servering
Matvete eller mathavre
1. Skiva svampen.
2. Halvera tomaterna.
3. Skala, halvera och skiva löken tunt.
4. Om quornbitarna är stora så skär dem i 2-3 cm stora bitar.
5. Stek svamp, lök och vitlök i 1 msk smör i en stor stekpanna i några minuter. Blanda ner quorn och fräs några minuter till.
6. Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
7. Häll över och låt allt koka upp.
8. Låt småputtra några minuter.
9. Rör ner tomater.
10. Servera med kokt matvete!
Tips! Rätten kan varieras genom att byta ut Quorn mot lax eller kyckling.
URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/quorn-i-kramig-ajvar-med-matvete--17.html
Recept från Leta Recept © 2023
https://www.letarecept.se/