Laxpaj med spenat och fetaost
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2016-12-04 Mängd: 4-6 portioner. Tid: 1 timme.
Laxpaj med spenat och fetaost
Ingredienser:

Pajdeg
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl naturell yoghurt

Fyllning
ca 80g hackad spenat (fryst eller färsk)
500 g laxfilé (gärna något tinad)
2 msk matolja
150g fetaost
salt
svartpeppar

Äggstanning
4 ägg
4 dl mjölk
2,5 dl riven ost
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillaga så här:

1. Gör pajdegen. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, smör och yoghurt i en bunke. Täck en större pajform med degen. Sätt in i pajformen i kylen i ca 10 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Tina laxen om den är helt frysen. Skär den i tärningar. Stek laxtärningarna i matoljan i några minuter så att de får en fin färg. Salta och peppra.
4. Tina spenaten och krama ur den om den är fryst. Skär den fint om den är färsk. Ta ut pajformen ur kylen och täck botten med spenaten.
5. Lägg lax på spenatbädden. Tärna fetaosten och lägg den över laxbitarna.
6. Gör äggstanningen. Vispa ihop ägg, mjölk och salt och svartpeppar i en bunke. Blanda ned osten. Häll äggstanningen över laxpajen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
8. Servera denna laxpaj med en god sallad. Den blir ännu godare och mer smakrik om den får svalna något innan servering.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/laxpaj-med-spenat-och-fetaost--172.html

Recept från Leta Recept © 2022
https://www.letarecept.se/