Kycklinglasagne
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2017-04-10 Mängd: 4-6 portioner. Tid: 1 timme och 30 minuter.
Kycklinglasagne
Ingredienser:

2 st gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
4 stora morötter
500 g kyckling i tärningar eller kycklingfärs
2 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
4 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tärning kycklingbuljong
salt
svartpeppar

Vitsås
6 msk smör
4 msk vetemjöl
1 l mjölk
1 krm vitpeppar
0,5 tsk salt

9 st lasagneplattor
2-3 dl riven hårdost

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 175ºC.
2. Skala, tärna och koka morötterna i ca 15 minuter.
3. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och hacka den.
4. Fräs kycklingbitar, lök och vitlök i matoljan i en gjutjärnsgryta. Krydda med timjan och rosmarin. Lägg i paprikabitarna och låt de fräsa med en stund tillsammans med tomatpurén. Tillsätt krossade tomater och buljongtärningen. Koka cirka 10 minuter. Smaka av med salt (ca 1/2 tsk) och peppar (ca 1 krm).

Vitsåsen
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa ner vetemjölet.
2. Späd successivt med mjölken under vispning.
3. Låt vitsåsen koka ca 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg ihop lasagnen
1. Om plattorna är torra kan du gärna lägga den i kokande vatten 2 minuter innan de läggs i formen.
2. Lägg vitsås i botten på en ugnssäker form.
3. Varva sedan plattor, färsen och vitsås.
4. Avsluta med vitsås och därefter ost.
5. Sätt in lasagnen i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/kycklinglasagne--177.html

Recept från Leta Recept © 2021
https://www.letarecept.se/