Nougatrutor
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2017-05-02 Mängd: 28 kakor. Tid: 30 minuter.
Nougatrutor
Ingredienser:

100 g smält smör
4,5 dl havregryn
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl
3 msk ljus sirap
250 g nougat

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Klä en ugnsform (20x30 cm) med bakplåtspapper.
3. Blanda havregryn, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke.
4. Tillsätt sirap och det smälta smöret och rör ihop smeten.
5. Häll ut havresmeten i ett jämnt lager i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter tills kakan fått gyllene färg.
7. Hyvla nougaten med osthyvel över kakan som fortfarande måste vara varm och ligga kvar i sin form. Nougaten ska smälta.
8. Bred ut nougaten till ett jämnt och fint lager.
9. Låt nougatkakan stelna i kylskåp ca 15 minuter.
10. Ta nougatkakan ur sin form och skär upp den i nougatrutor med en vass kniv. Kakan spricker lätt så var försiktig om du vill ha fina kanter.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/nougatrutor--178.html

Recept från Leta Recept © 2020
https://www.letarecept.se/