Rabarberpaj
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-05-27 Mängd: 8 portioner. Tid: 45 minuter.
Rabarberpaj
Ingredienser:

500 g rabarber
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen.
3. Blanda alla ingredienser förutom rabarbern.
4. Dra bort trådiga skalet från rabarbern och skär dem i 1 cm långa bitar.
5. Lägg rabarberbitarna i en pajform.
6. Fördela smeten över rabarbern.
7. Grädda i ugnen i 30 minuter tills pajen är gyllengul och knäckig.
8. Servera med vaniljsås eller eventuellt glass.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/rabarberpaj--18.html

Recept från Leta Recept © 2023
https://www.letarecept.se/