Kycklingcurrygryta
Av: Daniel | Inlagd: 2017-10-19 Mängd: 4 portioner. Tid: 30 minuter.
Kycklingcurrygryta
Ingredienser:

4 msk rapsolja
400 g kycklingfilé
2 tsk curry
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk riven ingefära
1,5 msk garam masala
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
400 g morötter
salt
svartpeppar

Till servering
3 dl Basmatiris
2 dl Turkisk yoghurt

Tillaga så här:

1. Skala och skär morötterna i slantar. Koka dem i lättsaltat vatten till de är nätt och jämnt mjuka.
2. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg de i en bunke med curry, 1,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda väl.
3. Skala och hacka gul lök.
4. Stek kycklingen i 2 msk rapsolja en gjutjärnsgryta ca 5 minuter. Lägg över i en tallrik.
5. Fräs hackade löken och pressad vitlök i 2 msk rapsolja i gjutjärnsgrytan på relativt låg värme ca 5 minuter. Tillsätt ingefära, garam masala och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut.
6. Tillsätt 2,5 dl vatten och koka upp. Lägg i kycklingbitarna och koka på svag värme i ca 10 minuter.
7. Rör ner crème fraiche, morötter och smaka av med salt och peppar.
8. Servera med basmatiris och gärna en klick turkisk yoghurt.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/kycklingcurrygryta--180.html

Recept från Leta Recept © 2018
https://www.letarecept.se/