Laxlasagne
Av: Daniel | Inlagd: 2018-06-19 Mängd: 6 portioner. Tid: 1 timme och 10 minuter.
Laxlasagne
Ingredienser:

500 g tinad laxfilé
400 g fryst bladspenat
150 g fetaost
600 g keso
2 vitlöksklyftor
600 g krossade tomater med basilika
1,5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
12 lasagneplattor
1 msk olja
salt och peppar

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Gör oströran. Tina bladspenaten och krama ur vätskan. Lägg spenaten i en bunke. Blanda ner keso, pressade vitlöksklyftor och smulad fetaost. Krydda med salt och peppar.
3. Skär laxen i tärningar som är ca 1-2 centimeter. Lägg ner i en bunke och salta något. Blanda sedan ner krossade tomater och vin.
4. Olja en ugnsform (ca 20x30cm). Lägg hälften av oströran jämnt i botten. Lägg sedan på 4 lasagneplattor.
5. Lägg på hälften av laxröran och sedan 4 lasagneplattor.
6. Lägg på andra hälften av laxröran och de sista 4 lasagneplattorna.
7. Lägg på andra hälften av oströran. Häll matlagningsgrädden jämnt över lasagnen.
8. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
9. Låt svalna något innan servering.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/laxlasagne--182.html

Recept från Leta Recept © 2018
https://www.letarecept.se/