Vegetarisk quorngryta med ris
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-05-27 Mängd: 4-6 portioner. Tid: 30 minuter.
Vegetarisk quorngryta med ris
Ingredienser:

Riset:
3 dl vanligt långkorning ris
0,5 tsk salt

Köttgrytan:
1 stor lök
2 msk margarin
1 tsk curry
2 krm paprikapulver
300 g Quornfärs
1 vegetarisk buljongtärning
3 dl vatten
1 msk chilisås (eventuellt)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm italiensk salladskrydda
2 dl djupfrysta ärtor

Tillaga så här:

1. Koka riset med saltet enligt förpackningens anvisningar.
2. Skala och hacka lök.
3. Smält margarinet i en gjutjärnsgryta eller annan stor kastrull.
4. Tillsätt curry och paprikapulver i margarinet.
5. Fräs löken i margarinblandningen på medelvärme. Rör med trägaffel.
6. Höj värmen och smula ner quorn-färsen.
7. Tillsätt buljongtärningen och häll på vatten så det blir en sås.
8. Låt såsen småkoka i 5 minuter.
9. Smaksätt med chilisås, salt och kryddor.
10. Tillsätt ärtorna.
11. Blanda ner riset i grytan och rör om.
12. Servera direkt ur grytan!

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/vegetarisk-quorngryta-med-ris--19.html

Recept från Leta Recept © 2020
https://www.letarecept.se/