Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2019-08-13 Mängd: 30 stycken. Tid: 1 timme. | ![]() |
Botten
4 ägg
4 dl socker
200 g smör
2 dl mjölk
5-6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Smörkräm
200 g smör
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 dl marsánsås
Garnering
300 g mandelmassa
2 msk kakao
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
3. Blanda ner mjölk, vetemjöl, bakpulver och smält smör.
4. Häll upp smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Vik upp kanterna något om möjligt.
5. Grädda botten till potatisbakelserna i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.
6. Gör i ordning marsánsåsen medan kakan gräddas. Går utmärkt att använda kokbar sås på pulver.
7. När kakan kallnat: blanda smält smör, florsocker och vaniljsocker. Blanda ner marsánsåsen försiktigt. Bred ut blandningen på bottnen.
8. Riv mandelmassa direkt över kakan jämnt på fint rivjärn.
9. Sikta kakao över kakan.
10. Låt stelna något och skär sedan upp kakan i bitar.
URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/potatisbakelser--191.html
Recept från Leta Recept © 2023
https://www.letarecept.se/