Räkpaj kall
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2019-08-14 Mängd: 5-6 portioner. Tid: 50 minuter.
Räkpaj kall
Ingredienser:

Deg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
salt

Räkröra
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
5 cm purjolök (ca 1 dl fint hackad)
1 vitlöksklyfta
1 msk chilisås
2 droppar tabasco
ca 1 kg räkor
200 g krabbmix (surimi-sticks)
salt och peppar

Tillaga så här:

1. Blanda ingredienserna till degen i en bunke. Blanda väl och tryck ut i en pajform. Låt vila i kylen. Grädda sedan i 200 grader i ca 20 minuter.
2. Skala räkorna. Blanda crème fraiche, majonnäs, fint hackad purjolök, pressad vitlök, tabasco och chilisås i en bunke. Skär krabbmixen i små bitar. Blanda ner de skalade räkorna och krabbmixen i röran. Salta och peppra efter smak.
3. Bred på den kalla röran i den gräddade pajformen.
4. Servera räkpajen kall och till exempel med en sallad och ett gott bröd!

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/rakpaj-kall--195.html

Recept från Leta Recept © 2020
https://www.letarecept.se/