Morotsbröd i långpanna
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2019-08-19 Mängd: 24 bröd. Tid: 2 timmar.
Morotsbröd i långpanna
Ingredienser:

1 paket jäst 50 g
5 dl mjölk
0,75 dl rapsolja
3 morötter
1 msk honung
1 tsk salt
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
ca 12 dl vetemjöl

Tillaga så här:

1. Värm mjölken till 37 grader häll den över den smulade jästen i en bunke. Bland ner finrivna morötter, honung, salt och olja. Blanda sedan ner havregryn och grahamsmjöl samt så mycket vetemjöl som behövs för att kunna knåda degen. Knåda degen ordentligt för hand i bunken.
2. Låt degen jäsa i minst 30 minuter under bakduk.
3. Knåda degen igen och baka ut den i bakplåtspapper i en långpanna. Nagga och skär i rutor / portionsbröd.
4. Jäs brödet i långpannan under bakduk i minst 30 minuter.
5. Grädda morotsbrödet på 220 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.
6. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk. Skär eller bryt brödet i portionsbröd.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/morotsbrod-i-langpanna--196.html

Recept från Leta Recept © 2022
https://www.letarecept.se/