Auberginegratäng med linser och mozzarella
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2019-09-01 Mängd: 4 portioner. Tid: 45 minuter.
Auberginegratäng med linser och mozzarella
Ingredienser:

2 st aubergine (stora)
1 tsk salt
2 st morot
1 klyfta vitlök
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 dl röda linser
1 msk balsamvinäger
2 tsk honung
2 tsk torkad timjan
1 krm salt
2 msk olivolja
2 dl mozarella
3 dl vatten

Oreganosås
2 dl turkisk yoghurt (eller crème fraiche för ännu krämigare)
1 dl hackad färsk oregano
1 liten vitlöksklyfta

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skär auberginerna i skivor ca 1 cm tjocka. Strö ut dem i ett tunt lager på en ugnsplåt. Salta och låt stå ca 15 min.
3. Fräs rivna morötter, pressad vitlök, hackad lök. Häll i krossade tomater, tomatpuré, sköljda linser, balsamvinäger, honung, timjan och salt. Låt sjuda ca 20 min.
4. Ringla olivolja över aubergineskivorna och rosta dem gyllenbruna i ugnen, cirka 10 minuter högt upp i ugnen.
5. Varva linsröra, aubergineskivor, linsröra, aubergineskivor i en ugnsfast form. Toppa med mozzarella. Gratinera mitt i i ugnen ca 10 min.
Oreganosås
1. Blanda turkisk yoghurt och pressad vitlöksklyfta i en liten skål. Blanda ner den hackade oreganon.
Servera gratängen med oreganosåsen och gärna en grön sallad och bröd.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/auberginegratang-med-linser-och-mozzarella--199.html

Recept från Leta Recept © 2020
https://www.letarecept.se/