Rostade hasselnötter
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2019-10-04 Mängd: 200 gram. Tid: 20 minuter.
Rostade hasselnötter
Ingredienser:

200 g hasselnötter hela naturella

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader. Sprid ut hasselnötterna på en ugnsplåt. Tänk på att hasselnötterna inte får läggas för tätt. Då är det bättre att rosta i flera omgångar.
2. Rosta nötterna i ca 15 minuter. Rör om bland nötterna cirka var 5:e minut. Tänk på att inte rosta nötterna för länge, då det är bättre att rosta dem för lite än för mycket. Jag upplever att de fortsätter att rostas en stund efter att de tas ut ut ugnen också. Rostningstiden varierar även från ugn till ugn.
3. När nötterna tappar skalet och blir glansiga börjar de bli färdiga. Lägg nötterna i en kökshandduk och omslut nötterna med handduken. Krama om nötterna och rör om i handduken så att de resterande skalresterna lossnar från hasselnötterna. Du kan få jobba lite för att få bort alla skalrester, men jag tycker att det inte gör något att lite skal finns kvar.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/rostade-hasselnotter--202.html

Recept från Leta Recept © 2020
https://www.letarecept.se/