Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2020-02-17 Mängd: 4 portioner. Tid: 30 minuter. | ![]() |
Ostsås
20 g smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk torkad mynta
0,5 citron, finrivet skal
1 äggula
1,5 dl riven stark ost, t.ex. Västerbottensost eller parmesan
Salt och peppar
I grytan
500 g broccoli, helst tinad
(ev. 200g kikärtor, kokta)
3 msk smör
800 g potatisgnocchi, kokt
Salt
0,5 citron, finrivet skal
1 dl stark ost, t.ex. parmesan
3 msk färsk persilja
1 krm chiliflakes, till servering
1. Gör ostsåsen: Smält smöret i en kastrull. Tag från värmen och tillsätt mjölet under omrörning med en visp.
2. Häll sedan i mjölken under vispning. Värm och vispa tills det kokar och blir en krämig sås. Tillsätt sedan mynta och rivet citronskal.
3. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggula och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar så är ostsåsen klar.
4. Hetta upp 1 msk smör i en gjutjärnsgryta och stek broccoli i 2-3 minuter, eller tills vätskan kokat bort och broccolin har god konsistens. Häll upp broccolin på ett fat.
5. Stek sedan gnocchin i gjutjärnsgrytan i 2 msk smör. Salta lätt och tillsätt eventuellt mer smör under stekningen. Stek gnocchin tills den fått fin färg.
6. Häll ner broccolin över gnocchin och ringla över ostsåsen. Strö över persilja, citronskal, finriven ost och eventuellt chiliflakes vid servering.
URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/gnocchi-med-ostsas-och-broccoli--210.html
Recept från Leta Recept © 2023
https://www.letarecept.se/