Kycklinggryta med champinjoner och syltlök
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2020-03-12 Mängd: 6 portioner. Tid: 40 minuter.
Kycklinggryta med champinjoner och syltlök
Ingredienser:

Vitlöksstekta champinjoner
2 msk matolja
2 klyftor vitlök
250 g champinjoner

Kycklinggrytan
1 msk matolja
700g kyckling, helst filé
salt
peppar

2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
0,5 dl mjölk
1 msk kinesisk soja
1 buljongtärning kyckling
3 msk svartvinbärsgelé
200g syltlök
1 röd paprika

Tillaga så här:

1. Skär champinjonerna i ca 4 klyftor per champinjon. Hetta upp matoljan i en gjutjärnsgryta och pressa ner vitlöksklyftorna. Häll ner champinjonbitarna och fräs dessa tills de får fin färg på medelhög temperatur. Häll över champinjonerna på ett fat.
2. Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2x2cm. Hetta upp oljan i gjutjärnsgrytan och stek kycklingen tills den blir fint brynt.
3. Häll ner champinjonerna och häll sedan på matlagningsgrädde, crème fraiche, mjölk, soja och kycklingbuljongtärningen. Låt allt koka upp några minuter.
4. Häll ner vinbärsgelén, paprikan skuren i mindre bitar och syltlöken. Koka upp och låt allt sedan puttra på svag värme cirka 10 minuter.
5. Servera med kokt potatis, klyftpotatis, ris eller couscous samt färska grönsaker.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/kycklinggryta-med-champinjoner-och-syltlok--212.html

Recept från Leta Recept © 2021
https://www.letarecept.se/