Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2020-05-14 Mängd: 6 portioner. Tid: 10 minuter. | ![]() |
2 msk smör
2 msk sirap
1 msk kakao
0,75 dl socker
0,5 dl mjölk
1. Smält smör i en kastrull.
2. Häll ned socker, sirap och kakao.
3. Koka upp och rör i såsen hela tiden under 5 minuter. Ju längre du kokar desto segare kommer kolasåsen bli när den svalnar.
4. Tag kolasåsen från plattan och rör i mjölk.
5. Låt svalna åtminstone en stund så att konsistensen blir den rätta.
6. Servera chokladkolasåsen gärna till vaniljglass och bär, t.ex. hallon.
Tips! Såsen kan förberedas innan, t.ex. dagen innan, om du önskar den kall. Kolasåsen är även jättegod till marängsviss.
URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/chokladkolasas--213.html
Recept från Leta Recept © 2023
https://www.letarecept.se/