Tikka masala med kyckling
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2020-09-04 Mängd: 4-6 portioner. Tid: 1 timme och 30 minuter.
Tikka masala med kyckling
Ingredienser:

Marinad
800 g färsk kycklingfilé eller 600 g quorn-bitar
1,5 dl turkisk yoghurt
1 msk garam masala
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk koriander finhackad
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt

Tomatsås
Olja till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
1 msk riven ingefära
2 tsk spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
Salt och peppar

Till servering
Naan-bröd
Jasmine-ris
Persilja (garnering)

Tillaga så här:

Marineringen:
1. Skär kycklingfiléerna i bitar.
2. Blanda yoghurt och alla kryddorna till marinaden i en bunke.
3. Vänd i kyckling eller quorn-bitarna.
4. Ställ in i kylen en timme. Täck gärna så inte hela kylen luktar marinad.

Tomatsåsen:
1. Finhacka löken och stek den mjuk i olja i en stor gryta, gärna gjutjärn.
2. Tillsätt pressad vitlök, ingefära, spiskummin och gurkmeja. Fräs allting under omrörning i någon minut, men utan att det bränns vid.
3. Tillsätt tomatpuré och rör om.
4. Blanda ner kycklingen-yoghurtmarinaden (eller quorn-yoghurtmarinaden). Låt allt koka under omrörning tills kycklingen inte är rå, ca 5-10 minuter.
5. Blanda i krossade tomater, crème fraiche och koka upp.
6. Sänk värmen och låt allting puttra under lock i ca 20 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum. Smaka av med salt och peppar.
7. Toppa med persilja och servera med ris samt naan-bröd.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/tikka-masala-med-kyckling--216.html

Recept från Leta Recept © 2021
https://www.letarecept.se/