Kebabskavsgryta
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2022-04-27 Mängd: 6 portioner. Tid: 40 minuter.
Kebabskavsgryta
Ingredienser:

700 g kebabkött (fryst)
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
2 paket krossade tomater (à 400-500 g)
2 msk tomatpuré
1,5 tsk paprikapulver
1-2 krm chilipulver
1-4 dl vatten
1 köttbuljong eller salt
Svartpeppar

Till servering
ris
Turkisk youhurt
sallad
ev. pitabröd

Tillaga så här:

1. Stek kebabköttet i lite olja i en gjutjärnsgryta.
2. Hacka löken fint och skär paprikan i bitar.
3. När köttet stekts ett par minuter så läggs löken och paprikan ner i grytan. Låt dem bli mjuka.
4. Häll ned krossade tomater och tomatpuré. Späd med vatten till önskad konsistens. Ta lite vatten i taget och fyll på mer sen om du önskar.
5. Häll ned paprikapulver, chilipulver, köttbuljong (eller salt) samt en nypa svartpeppar. Smaka av mängderna.
6. Låt sjuda 10-20 minuter.
7. Servera kebabskavsgrytan med ris, sallad och en klick turkisk yoghurt. Servera gärna även pitabröd till så kebabgrytas då kan ätas som en kebab.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/kebabskavsgryta--224.html

Recept från Leta Recept © 2022
https://www.letarecept.se/