Pad Thai
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2022-07-08 Mängd: 4 portioner. Tid: 25 minuter.
Pad Thai
Ingredienser:

180 g äggnudlar
2 msk matolja
400 g kycklingfilé
300 g vitkål
1 morot
2 ägg
1,25 dl sås Pad Thai (eller egen sås: 0,5 dl oystersås, 0,5 dl fisksås, 0,5 dl vatten, 0,5 dl japansk soja, saft av 1/2 lime och 2 msk socker)
1 dl jordnötter
1/2 lime
Till servering
Koriander
Limeklyftor

Tillaga så här:

1. Tillaga nudlarna enligt förpackningen.
2. Strimla kycklingen och bryn den i olja.
3. Strimla vitkål och morot och tillsätt det till den brynta kycklingen, woka eller stek i 2-3 min på hög värme.
4. Tag pannan från värmen och knäck med äggen och rör om tills äggen koagulerat.
5. Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och woksås. Sätt åter på värmen och rör om hastigt tills allt är varmt.
6. Pressa ned saften från lime och hacka jordnötterna grovt och blanda ned dem.
7. Servera med limeklyftor och koriander.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/pad-thai--225.html

Recept från Leta Recept © 2023
https://www.letarecept.se/