Köttfärslimpa med kikärtor och äpple
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2022-09-14 Mängd: 6 portioner. Tid: 1 timme.
Köttfärslimpa med kikärtor och äpple
Ingredienser:

1 st ägg
2 msk ströbröd
2 msk mjölk
1 st stort äpple
1 st gul lök
1 förp. kikärtor, avrunna
500g köttfärs, nötfärs 10%
1 msk smör
400 g broccoli
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering
1 kg potatis
Kantarellsås eller brunsås, se separata recept

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en stor bunke och låt svälla ca 10 minuter.
3. Mixa äpple, lök och kikärtor. Blanda ned i äggblandning. Blanda sedan ner köttfärs, salt och svartpeppar.
4. Smörj en ugnsfast form med margarin och lägg ner köttfärsblandningen och forma till en limpa. Tillaga i ugnen ca 30 minuter. Lägg in broccolibuketter på sidan om köttfärslimpan i ugnen efter ca 15 minuter.
5. Tag ut ur ugnen och salta broccolin. Servera köttfärslimpan med potatis, broccoli och valfri sås.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/kottfarslimpa-med-kikartor-och-apple--229.html

Recept från Leta Recept © 2022
https://www.letarecept.se/