Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2022-09-14 Mängd: 6 portioner. Tid: 20 minuter. |
250 g kantareller, förvällda
1 liten gul lök
1 msk smör eller margarin
1 dl vitt vin
1,5 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 buljongtärning, kyckling
1 dl persilja, hackad
salt och peppar
1. Stek svampen i en gjutjärnsgryta eller tjockbottnad kastrull i smöret.
2. Skala och hacka löken. Lägg ner den i grytan när vätskan kokat från kantarellerna. Låt löken bli mjuk och häll sedan på vinet och låt det koka in något.
3. Blanda ner grädde, vatten och buljongtärning. Låt det koka ca 5 minuter.
4. Häll ner persiljan och mixa kantarellsåsen slät med en stavmixer.
5. Smaka av med salt och peppar.
URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/kantarellsas--230.html
Recept från Leta Recept © 2024
https://www.letarecept.se/