Alfalfagroddar
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2022-09-28 Mängd: 1 liter groddar. Tid: 2 dagar.
Alfalfagroddar
Ingredienser:

1/2 dl alfalfafrön

Tillaga så här:

1. Lägg fröna i en kastrull eller stor burk (större än 1 liter). Häll på vatten tills det är någon centimeter över fröna och låt dem ligga i blöt. Helst under natten, men minst 6 timmar. Lägg locket på och ställ mörkt och i sval rumstemperatur (ca 20 grader).
2. Häll av blötläggningsvattnet i en sil och skölj fröna noga. Låt vattnet riktigt rinna av och häll sedan tillbaka fröna i kastrullen/burken. Ställ tillbaka på samma mörka ställe. (Fröna groddar bättre i mörker.)
3. Skölj groddarna minst två gånger per dag i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt.
4. Efter 3 dagar är de färdiga. Du kan nu ställa dem i ett ljust fönster några timmar, så bildar de klorofyll och blir lite gröna, men detta är inget krav.

Alfalfagroddar bör förvaras i kylskåp vid högst 4 grader. Vid rätt förvaring klarar de sig i maximalt ca 10 dagar. Skölj dem gärna innan du ska använda dem.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/alfalfagroddar--231.html

Recept från Leta Recept © 2023
https://www.letarecept.se/