Rostade cashewnötter
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2022-12-06 Mängd: 200 gram. Tid: 15 minuter.
Rostade cashewnötter
Ingredienser:

200 g cashewnötter, hela naturella
2 msk vatten
1 tsk salt

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader. Sprid ut cashewnötterna på en ugnsplåt. Tänk på att cashewnötterna inte får läggas för tätt. Då är det bättre att rosta i flera omgångar.
2. Stänk lite vatten på nötterna, antingen med en blomspruta eller för hand. Vänd om nötterna så att de är lite fuktiga runt om. Strö salt över. Vänd om så att det blandas ordentligt.
3. Rosta nötterna i ca 10-15 minuter i mitten av ugnen. Rör om bland nötterna cirka var 5:e minut. Tänk på att inte rosta nötterna för länge, då det är bättre att rosta dem för lite än för mycket. Rostningstiden varierar även från ugn till ugn.
4. Cashewnötterna blir lite mjuka när de blir varma så gå mer på färgen än hårdheten för att avgöra när de är färdiga.
5. Låt svalna helt på ugnsplåten och häll sedan i tättslutande burk och förvara i skafferi.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/rostade-cashewnotter--233.html

Recept från Leta Recept © 2024
https://www.letarecept.se/