Tårta med jordgubbar
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-06-09 Mängd: 6 portioner. Tid: 25 minuter.
Tårta med jordgubbar
Ingredienser:

300 g mandelmassa
0,5 liter färska jordgubbar
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader.
1. Riv mandelmassan med rivjärn direkt på en ugnsplåt med bakplåtspapper på.
3. Forma mandelmassan till en jämn cirkel ca 25 cm i diameter.
4. Grädde i ugnen i 5 minuter. Akta så inte mandelmassan gräddas för länge och blir bränd.
5. Låt den gräddade mandelmassan bli sval. Stoppa in i frysen om du har bråttom.
6. Vispa grädde och rensa jordgubbar under tiden mandelmassan svalnar.
7. Lägg upp tårtbottnen på ett tårtfat och fördela den vispade grädden ovanpå.
8. Garnera med de färska jordgubbarna.
9. Strö florsocker över tårtan t.ex. med hjälp av en tesil.
10. Ät tårtan direkt!

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/tarta-med-jordgubbar--26.html

Recept från Leta Recept © 2020
https://www.letarecept.se/