Skinkgratäng med tomater
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-07-03 Mängd: 6 portioner. Tid: 25 minuter.
Skinkgratäng med tomater
Ingredienser:

600 g rökt skinka i skivor
200 g färska champinjoner
1 msk smör
2 msk senap
3 dl vispgrädde
5 msk finhackad persilja
3 dl riven lagrad ost
6 tomater
Salt
Peppar

Tillaga så här:

1. Skölj, ansa och skiva svampen.
2. Fräs svampen lätt i en kastrull över medelstark värme i 4-5 minuter.
3. Tillsätt senap och grädde.
4. Låt blandningen koka på svag värme i 4-5 minuter.
5. Rör ner persilja och ost.
6. Tag från värmen och smaksätt med salt och peppar.
7. Rulla skinkskivorna och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
8. Dela tomaterna och ställ runt om.
9. Lägg svampröran mitt på köttet.
10. Salta och peppra på tomaterna.
11. Grädda mitt i ugnen 250 grader i 8-10 minuter så att allt blir varmt.
12. Servera skinkgratängen med kokt ris eller potatis samt gärna sallad med ananas.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/skinkgratang-med-tomater--30.html

Recept från Leta Recept © 2024
https://www.letarecept.se/