Fiskgratäng med torsk och räkor
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-07-18 Mängd: 4-5 portioner. Tid: 45 minuter.
Fiskgratäng med torsk och räkor
Ingredienser:

2 paket torskfilé (800 gram)
1 msk margarin
1 dl frysta gröna ärtor
1 dl skalade räkor
2,5 dl grädde
0,5 msk hummerfond
0,5 fiskbuljongtärning
2 msk hackad dill
1 dl riven ost
salt och peppar

Tillaga så här:

1. Värm torskfiléerna så att de blir delvis tinade.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Smörj en ugnsfast form med margarin och lägg i de halvtinade fiskfiléerna.
4. Lägg på räkor och ärter över fisken.
5. Koka grädden i en kastrull.
6. Tillsätt hummerfond och buljongtärning.
7. Rör ner dillen.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Häll såsen över fisken, ärterna och räkorna.
10. Strö över osten.
11. Gratinera i cirka 30 minuter.
12. Servera med potatis och en sallad.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/fiskgratang-med-torsk-och-rakor--31.html

Recept från Leta Recept © 2021
https://www.letarecept.se/