Blåbärssylt
Författare: Johanna Sandström | Publicerat: 2011-07-29 Mängd: 1 liter. Tid: 40 minuter.
Blåbärssylt
Ingredienser:

2 liter blåbär
0,5 dl vatten
6 dl socker
(ev. 1 krm natriumbensoat)

Tillaga så här:

1. Rengör glasburkar och lock som du ställer in i ugnen på max 100 grader en stund.
2. Rensa och skölj bären.
3. Koka bär och vatten i 10 minuter. Om bären är riktigt saftiga kan vattnet uteslutas.
4. Ta grytan från plattan och tillsätt socker lite i taget samtidigt som du rör om. Koka sedan 5 minuter.
5. Tag grytan från plattan och ta bort eventuellt skum.
6. Se till att sylten inte kokar. Tillsätt ev. natriumbensoat utrört i 1 dl av sylten. Sylten får inte koka när du tillsatt natriumbensoat, då det kan påverka smaken negativt.
7. Häll upp sylten i de varma och rena glasburkarna ända upp till kanten och sätt genast på locken.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/blabarssylt--42.html

Recept från Leta Recept © 2020
https://www.letarecept.se/