Blåbärspaj
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-08-01 Mängd: 6 portioner. Tid: 40 minuter.
Blåbärspaj
Ingredienser:

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g margarin
2 msk vatten
1 dl socker

Fyllning
5 dl blåbär
1 dl socker

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält margarinet om det inte redan är mjukt.
3. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke.
4. Dela pajdegen i två lika delar. Den ena delen sparas till slutet och den andra delen fördelas jämnt i en pajform.
5. Förgrädda pajdegen i pajformen i ugnen i 10 minuter.
6. Blanda Blåbären och sockret i en bunke.
7. Häll blåbärsblandningen i pajformen på pajdegen.
8. Fördela den andra halvan av pajdegen ovanpå blåbären. Det görs t.ex. genom att ta en liten klick och med fingrarna platta till den för att sedan fördela de platta klickarna jämnt över blåbärspajen.
9. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
10. Servera med vaniljsås, vaniljvisp, grädde eller glass.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/blabarspaj--43.html

Recept från Leta Recept © 2019
https://www.letarecept.se/