Stuvade morötter
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-08-15 Mängd: 4 portioner. Tid: 15 minuter.
Stuvade morötter
Ingredienser:

4 morötter
vatten
salt

Stuvning
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 msk margarin
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar

Tillaga så här:

1. Skala morötterna om de inte är färska. Skär de sedan i slantar och koka dem i lätt saltat vatten tills de nätt och jämnt är mjuka, ca 10 minuter, men tiden kan variera. Häll bort vattnet.
2. Blanda vetemjölet med 1 dl mjölk i en kastrull.
3. Blanda i resten av mjölken tillsammans med margarin, salt och vitpeppar.
4. Koka 3-5 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
5. Blanda ner de kokta morötterna i stuvningen och servera.

Tips
Blev stuvningen för tunn kan man vispa ut lite vetemjöl i kall mjölk och tillsätt lite i taget under omrörning tills rätt konsistens uppnås. Blev morotsstuvningen för tjockt kan man tillsätta mer mjölk.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/stuvade-morotter--48.html

Recept från Leta recept © 2019
https://www.letarecept.se/