Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-08-19 Mängd: 4 stora portioner. Tid: 25 minuter. | ![]() |
5 dl makaroner
2 liter vatten
2 tsk salt
Redning
6 dl mjölk
3 msk vetemjöl
0,5 krm vitpeppar
2 msk socker
1 ägg
1. Koka makaronerna i vatten och salt i en kastrull som inte bränner vid så lätt.
2. När makaronerna kokat färdigt (oftast ca 7-9 minuter) så hälls vattnet bort.
3. Häll ner 5 dl av mjölken i grytan med makaronerna.
4. Blanda vetemjöl och 1 dl mjölk och rör ner det i makaronerna.
5. Smaksätt med vitpeppar och socker.
6. Koka upp och koka i 3 minuter.
7. Vispa ägget lätt med en gaffel eller visp.
8. Tag kastrullen från plattan och blanda ner det vispade ägget. Koka inte de stuvade makaronerna efter att du blandat ner det vispade ägget.
9. Servera till t.ex. köttbullar eller korv.
URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/stuvade-makaroner--51.html
Recept från Leta Recept © 2023
https://www.letarecept.se/