Igelkottstårta
Författare: Johanna Sandström | Publicerat: 2011-08-24 Mängd: 10 portioner. Tid: 20 minuter.
Igelkottstårta
Ingredienser:

200 g margarin
2 dl strösocker
6 dl havregryn
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4 msk vatten

Till garnering
ca 1 dl pärlsocker
ca 1dl kolabönor
två russin

Tillaga så här:

1. Blanda alla ingredienser till tårtan och arbeta ihop till en deg. Det är samma recept som till två satser chokladbollar. Forma degen till en igelkott på ett tårtfat.
2. Dekorera igelkotten genom att trycka ner taggar, tex. kolabönor, tills de fastnar och sätt passande ögon på plats. Vi har använt russin.
4. Häll pärlsockret på det fat igelkotten skall serveras och lägg igelkotten ovanpå.
5. Ställ in i kylskåp tills den skall ätas.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/igelkottstarta--56.html

Recept från Leta Recept © 2020
https://www.letarecept.se/