Deg till pinnbröd
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-08-27 Mängd: 10 stycken. Tid: 5 minuter.
Deg till pinnbröd
Ingredienser:

2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl vatten

Variant med ost
1 dl riven hårdost, t.ex. Herrgårdsost

Tillaga så här:

1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
2. Tillsätt vattnet och rör snabbt ihop degen. (Blanda ner osten nu om du vill ha det.)
3. Nu har du en färdig pinnbrödsdeg!

Är ni en familj på 4 personer (2 vuxna och 2 barn) räcker det gott och väl att grilla pinnbröd med denna sats pinnbrödsdeg om ni samtidigt grillar t.ex. korv.

Grilla pinnbröd
1. Ta 1/10 av pinnbrödsdegen och rulla den till en smal längd.
2. Fäst ena sidan av längden på en grillpinne och linda degen i en gles spiral.
3. Grädda över glöd i ca 5-10 minuter tills brödet är gyllenbrunt.
4. Snurra på pinnen medan du grillar pinnbröd så att brödet får färg runtom och blir genomgräddat utan att det blir bränt. Om du knackar lite på dem så ska det låta lite ihåligt när det är klart.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/deg-till-pinnbrod--60.html

Recept från Leta Recept © 2024
https://www.letarecept.se/